Salgsmateriale

En god planlægning vil altid være grundstenen for et godt salg.

Hvorfor sælger vi skrabelodder fra Julemærkehjemmene?
Start med at fortælle børn og voksne, hvad overskuddet fra lotteriet skal gå til – det er vigtig information for sælgerne, der skal sælge skrabelodderne, og ikke mindst for køberne.

Base
Det er en god idé at have en fast base, hvor sælgerne kan mødes, udveksle erfaringer, hente ekstra skrabelodder og evt. tildeles nye områder. Så bliver der ingen tvivl om, hvor man skal henvende sig.

Salgsområde
Opdel jeres salgsområde i distrikter, sådan at alle sælgere ved præcis hvilket område, de er ansvarlige for. Det er vigtigt, at der bliver ringet på alle døre i jeres område, og at en husstand, der allerede har købt skrabelodder, ikke bliver besøgt to gange.

Hold
Det er ofte en rigtig god idé at opdele sælgerne i hold med to eller flere på hver, f.eks. en yngre og en lidt ældre, der er ansvarlig for salget af skrabelodderne.

Forældre
Orientér forældrene, når deres børn skal sælge lotteriskrabelodder. Forældrene vil kunne give børnene ekstra motivation og i nogle tilfælde hjælpe med salg af skrabelodderne til venner og familie mm. Derudover er det som oftest vigtigt for forældrene at vide, hvorfor deres børn skal gå rundt og sælge skrabelodderne.

Lokale virksomheder
Prøv at præsentere lotteriet for nogle af jeres lokale virksomheder og butikker. Nogle vil måske hjælpe jer med at sælge – husk at sige pænt tak til virksomheden eller butikken efter salget. Så er der en større mulighed for, at de vil hjælpe en anden gang.
Tips til gode salgsplaceringer
• Butikscentre
• Udstillinger
• Byfester
• Familiefester
• Idrætsstævner
• Gågader
• Dørsalg
• Stadions
• Klubhuse
• Loppemarkeder
• Spejderaktiviteter

Netværk
Gør gerne brug af jeres netværk, og lad dem hjælpe med at sælge lotteriskrabelodderne.

Plakater
Vi medsender plakater, som I kan bruge, hvis I eventuelt har nogle støtter, som har en butik og gerne vil hjælpe med at sælge jeres skrabelodder. De kan naturligvis også benyttes til andre salgsaktiviteter. Får I brug for flere plakater, end der er medsendt, kan plakater downloades her på siden, så I selv kan printe flere.

Medier
Brug pressen og lad de lokale aviser og medier omtale jeres indsats for det lokale foreningsliv og for Julemærkehjemmene. Hvis folk kender til formålet med salget, kan det gøre dem mere interesserede i at købe et lod og dermed støtte jer.

Salgskonkurrence
Lav en lille konkurrence, hvor den eller de sælgere, der sælger flest skrabelodder, får en lille gevinst (to billetter til biografen eller lignende) – det gør det sjovere at være sælger.

Sælgerinformation
Saml alle sælgerne og giv dem fyldestgørende information inden salget startes. F.eks. er følgende vigtigt at huske, når de skal ud og sælge:
• At første indtryk altid er vigtigt, så mød op i gruppens uniform
• At fortælle hvem de er, og hvilken gruppe de repræsenterer
• At oplyse hvilken aktivitet de samler ind til
• At have det gode humør og smilet med
• Altid at afslutte med at sige “Tak for støtten”, når de forlader køberen – så er det nemmere at komme næste gang.

Efter salget
Det er altid en god idé at få en god afslutning på salget. En idé til en afslutning kunne f.eks. være at holde et mindre arrangement for sælgerne, hvor man kan fejre den fælles indsats og evt. give en lille præmie til dem, der har solgt flest skrabelodder.

Mobilepay
Vi har vedlagt 25 stk. MobilePay-kort, som I kan bruge, når I sælger skrabelodder fra Julemærkehjemmene (ønsker I flere, kan disse downloades her på siden).
Når I besøger køberne, vil enkelte sige: “Vi har desværre ikke kontanter” – men så er det en god idé at fortælle, at de også kan betale med MobilePay – så køber de fleste.

Sådan fungerer kortene: Kortene udfyldes med den ansvarliges telefonnummer, som skal være tilknyttet MobilePay. Herefter kommer pengene ind på dennes konto og kan senere benyttes til at betale for skrabelodderne. I kan udfylde kortene med sælgerens navn, således at det er nemt at kontrollere, hvem som har solgt skrabelodderne. Bag på kortet kan sælgeren afkrydse, hvor mange der er solgt og betalt med MobilePay – så det bliver nemt at holde regnskab.

Husk at fortælle sælgerne, at de skal tjekke på køberens mobiltelefon, om betalingen er gennemført, og først derefter aflevere skrabelodderne.

NB: MobilePay må ikke benyttes til at betale det endelige afregningsbeløb til Julemærkehjemmene – her skal der ALTID afregnes med en bankoverførsel – jf. medsendte faktura.

Materialer du selv kan downloade